• Wissenschaftliche Publikationen

Veröffentlichungen der HSWT

Die chronologische Liste zeigt aktuelle Veröffentlichungen aus dem Forschungsbetrieb der Hochschule Weihenstephan-Triesdorf. Zuständig ist das Zentrum für Forschung und Wissenstransfer (ZFW).

8 Ergebnisse

  • M.Sc. Robert Baumhof, Dr. Thomas Decker, Prof. Dr. Hubert Röder, Prof. Dr. Klaus Menrad

    • Berechtigungen:  Peer Reviewed

    An Expectancy Theory Approach: What motivates and differentiates German house owners in the context of Energy Efficient Refurbishment Measures? (2017) Energy and Buildings 152 , S. 483-491. DOI: 10.1016/j.enbuild.2017.07.035

  • Andreas Bauer, Dr. Thomas Decker, Prof. Dr. Klaus Menrad

    • Berechtigungen:  Peer Reviewed

    About rebound- and spillover-effects: A two-step model for analysing influencing factors on environmental behaviour (2017) Konferenzband “International Conference on Human Dimensions of Environmen-tal Risks, 21.-26. Mai 2017 in Ascona (Schweiz) , S. 31.

  • M. Sc. Christoph Scherer, Dr. Agnes Emberger-Klein, Prof. Dr. Klaus Menrad

    • Berechtigungen:  Peer Reviewed

    Biogenic product alternatives for children: Consumer preferences for a set of sand toys made of bio-based plastic (2017) Sustainable Production and Consumption 10 , S. 1-14. DOI: 10.1016/j.spc.2016.11.001

  • Dr. rer. pol. Andreas Lemmerer, Dr. Agnes Emberger-Klein, Prof. Dr. Klaus Menrad

    • Berechtigungen:  Peer Reviewed

    Attitudes and habit in value perception for foods (2017) Journal of Food Products Marketing 23 (1), S. 99-121. DOI: 10.1080/10454446.2017.1244788

  • Dr. Agnes Emberger-Klein, Prof. Dr. Klaus Menrad, Dr. Marina Zapilko

    • Berechtigungen:  Peer Reviewed

    Consumers’ preference heterogeneity for GM and organic food products in Germany (2016) Agribusiness – An International Journal 32 (2), S. 203-221. DOI: 10.1002/agr.21439

  • Agnes Klein, Prof. Dr. Klaus Menrad

    Climate friendly food choices regarding fruit and vegetables: How German consumers perceive their competency and what supporting measures they would prefer (2016) Acta Horticulturae (ISHS) 1132 , S. 183-190. DOI: 10.17660/ActaHortic.2016.1132.25

  • T. Stern, M. Höher, P. Schwarzbauer, Prof. Dr. Klaus Menrad, B. Hedeler, M. Peer

    • Berechtigungen:  Open Access
    • Berechtigungen:  Peer Reviewed

    From wood to food: Approaching stakeholder integration in forest-based biorefinery development (2016) Die Bodenkultur: Journal of Land Management, Food and Environment 67 (3), S. 165-172. DOI: 10.1515/boku-2016-0014

  • Dr. rer. pol. Katharina Langer, Dr. Thomas Decker, Prof. Dr. Klaus Menrad, Prof. Dr. Jutta Roosen

    • Berechtigungen:  Peer Reviewed

    A qualitative analysis to understand the acceptance of wind energy in Bavaria (2016) Renewable and Sustainable Energy Reviews 64 , S. 248-259. DOI: 10.1016/j.rser.2016.05.084

Betreuung der Publikationsseiten

Zentrum für Forschung und Wissenstransfer - Lageplan in Weihenstephan an der HSWT

Kontakt

Hochschule Weihenstephan-Triesdorf
Zentrum für Forschung und Wissenstransfer
Gebäude H21
Am Staudengarten 9
85354 Freising

nach oben