• Wissenschaftliche Publikationen

Veröffentlichungen der HSWT

Die chronologische Liste zeigt aktuelle Veröffentlichungen aus dem Forschungsbetrieb der Hochschule Weihenstephan-Triesdorf. Zuständig ist das Zentrum für Forschung und Wissenstransfer (ZFW).

  • Prof. Dr. Iryna Smetanska

    Product design for development of gluten-free and sugar- reduced bakery products (2016) International conference “Development of novel food products: Quality and safety." Taraz, Kasahstan .

  • Oksana Sytar, Yaroslav Shevchenko, Prof. Dr. Iryna Smetanska, Alexandra Wendt

    • Berechtigungen:  Open Access
    • Berechtigungen:  Peer Reviewed

    Antoxidant activity and phenolics composition in stevia rebaudiana plants of different orgin (2016) Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences 5 (3), S. 221-224. DOI: 10.15414/jmbfs.2015/16.5.3.221-224

  • Prof. Dr. Monika Gerschau

    Marketing für Land- und Forstwirtschaft (2016) Herausgeber: VELA; Schriftleitung: Eva-Maria Schmidtlein. Wirtschaftslehre und Betriebsmanagement. BLV Verlag, 14. Aufl., München 2016 .

  • Stephanie Zimmer, Monika Messmer, Thorsten Haase, Hans-Peter Piepho, Anke Mindermann, Hannes Schulz, Antje Habekuß, Frank Ordon, Prof. Dr. Klaus-Peter Wilbois, Jürgen Heß

    • Berechtigungen:  Peer Reviewed

    Effects of soybean variety and Bradyrhizobium strains on yield, protein content and biological nitrogen fixation under cool growing conditions in Germany (2016) European Journal of Agronomy 72 , S. 38-46. DOI: 10.1016/j.eja.2015.09.008

    Soybean (Glycine max (L.) Merr.) is able to fix atmospheric nitrogen in symbiosis with the bacteria Bradyrhizobium japonicum. Because these bacteria are not native in European soils, soybean seeds must be inoculated with Bradyrhizobium strains before sowing to fix nitrogen and meet their yield potential. In Central Europe soybean cultivation is still quite new and breeding of early maturing soybean varieties adapted to cool growing conditions has just started.
  • Prof. Dr. Mareike Ließ

    Development of spatial soil patterns under montane cloud forest vegetation (2016) In: Bogner, F.X., Bendix, J., Beck, E. Biodiversity Hotspot Tropical Mountain Rainforest , S. 74-79.

  • Prof. Dr. Iryna Smetanska, Oksana Sytar

    • Berechtigungen:  Open Access
    • Berechtigungen:  Peer Reviewed

    The contribution of buckwheat genetic resources to health and dietary diversity (2015) Journal of Biotechnology & Biomaterials 2015 (5), S. 2. DOI: 10.4172/2155-952X.S1.038

  • Prof. Dr. Iryna Smetanska, Yaroslav Shevchenko, Prof. Dr.-Ing. Matthias Kilian, Eberhard Groß, Volodymyr Voytsekhivskiy

    • Berechtigungen:  Peer Reviewed

    Experimental design and development of recipes for obtaining of fructose-free jams (2015) Scientific Reports of National University of Natural Bio-ressources, UDC 664.165 2015 (8), S. 1-11.

  • Prof. Dr. Leonhard Durst, Michael Eberlein

    Bereitung hochwertiger Silage - die Grundlage für hohen Biogasertrag (2015) Biogas Forum Bayern Nr. II-7, 10 S .

Betreuung der Publikationsseiten

Zentrum für Forschung und Wissenstransfer - Lageplan in Weihenstephan an der HSWT

Kontakt

Hochschule Weihenstephan-Triesdorf
Zentrum für Forschung und Wissenstransfer
Gebäude H21
Am Staudengarten 9
85354 Freising

nach oben