Die chronologische Liste zeigt aktuelle Veröffentlichungen aus dem Forschungsbetrieb der Hochschule Weihenstephan-Triesdorf. Zuständig ist das Zentrum für Forschung und Wissenstransfer (ZFW).
Miriam Banas,
Philipp Pagel,
Sindy Neumann,
Prof. Dr. Andreas Krumpel,
Johann Eiglsperger,
D Chittka,
B Kraemer,
Bernhard Banas
Berechtigungen: Peer Reviewed
Non-invasive monitoring of renal allograft function by NMR-based urine metabolomics (2015) Transplant International 28 (Suppl2), S. 48.
DOI: 10.1111/tri.12646
Prof. Dr. Iris Augustin
Berechtigungen: Peer Reviewed
Wnt signaling in skin homeostasis and pathology (2015) Journal der Deutschen Dermatologischen Gesellschaft 13 (4), S. 302-306.
DOI: 10.1111/ddg.12620
The mammalian skin mediates the primary interphase between the body and the external environment and provides the first line of defense against pathogens, mechanical trauma, sunlight injuries, and chemical stress. Proper physical, biochemical, and immunological composition of the skin is necessary to maintain its barrier function. Therefore, the skin reflects a complex dynamic organ with high cellular turnover during normal tissue replacement and wound repair. Stem cell reservoirs ensure constant skin renewal. Wnt signaling controls stem cell maintenance and fate decisions in various tissues and also reflects a key pathway in controlling skin development and homeostasis. Disruption of Wnt signaling in the skin causes disorders such as alopecia, chronic inflammatory skin diseases or cancer. This review summarizes the role of Wnt signaling during skin development, homeostasis, and disease.
Prof. Dr. Winfried Ruß,
K. Wasmuht
Technischer Schnee zur Kältebereitstellung in der Brauerei (2015) Der Weihenstephaner 83 (2), S. 82-84.
Stefan Hanke,
V. Ditz,
Markus Herrmann,
Werner Back,
Prof. Dr. Martin Krottenthaler
Beeinflussung von Fehlaromen durch Gärungsnebenprodukte und Linalool (Teil 2) (2014) Brauwelt russisch 02/2014 , S. 249-252.
Stefan Hanke,
V. Ditz,
Markus Herrmann,
Werner Back,
Prof. Dr. Martin Krottenthaler
Beeinflussung von Fehlaromen durch Gärungsnebenprodukte und Linalool (Teil 1) (2014) Brauwelt chinesisch 02/2014 , S. 31-34.
Dr. rer. nat. Thorsten Schön,
Prof. Dr. Martin Stetter,
Ana Maria Perfeito Tomé,
Carlos García Puntonet,
Prof. Dr. Elmar W. Lang
Berechtigungen: Peer Reviewed
Physarum Learner: A bio-inspired way of learning structure from data (2014) Expert Systems with Applications 41 (11), S. 5353-5370.
DOI: 10.1016/j.eswa.2014.03.002
Andreas Weger,
Samir Binder,
Matthias Franke,
Andreas Hornung,
Prof. Dr. Winfried Ruß,
Prof. Dr. Wolfgang Mayer
Solid Biofuel Production by Mechanical Pre-Treatment of Brewers’ Spent Grain (2014) Chemical Engineering Transactions 37 , S. 661-666.
DOI: 10.3303/CET1437111
Stefan Hanke,
V. Ditz,
Markus Herrmann,
Werner Back,
Prof. Dr. Martin Krottenthaler
How fermentation by-products and linalool affect off-flavours – Part 2 (2014) Brauwelt International 32 (5), S. 294-297.
Betreuung der Publikationsseiten
Gerhard Radlmayr
Referent für Wissenstransfer und Forschungskommunikation
Wir verwenden Cookies. Einige sind notwendig für die Funktion der Webseite, andere helfen uns, die Webseite zu verbessern. Um unseren eigenen Ansprüchen beim Datenschutz gerecht zu werden, erfassen wir lediglich anonymisierte Nutzerdaten mit „Matomo“. Um unser Internetangebot für Sie ansprechender zu gestalten, binden wir außerdem externe Inhalte unserer Social-Media-Kanäle ein.