Die chronologische Liste zeigt aktuelle Veröffentlichungen aus dem Forschungsbetrieb der Hochschule Weihenstephan-Triesdorf. Zuständig ist das Zentrum für Forschung und Wissenstransfer (ZFW).
Product identification and plausibility checks within the supply chain of meat production (2004) Herausgeber: Schiefer, G. und U. Rickert in Quality Assurance in Agribusiness, Bonn 2004 , S. 185-194.
Prof. Dr. Martina Hofmann,
J.R.B. Tallowin
Spatial and temporal aspects of sward structure on a continuously stocked, botanically diverse pasture (2004) Grassland Science in Europe 2004 (9), S. 235-238.
Prof. Dr. Martina Hofmann,
C. Fricke,
J. Isselstein
Establishment of experimentally introduced plant species in a hay meadow (2004) Grassland Science in Europe 2004 (9), S. 368-391.
K.-U. Röver,
Nurdan Sahin-Demirbag,
Prof. Dr. Martina Hofmann,
J. Isselstein
Weideverhalten von Ochsen auf einer extensiven Standweide (2004) Mitteilungen der Arbeitsgemeinschaft für Grünland und Futterbau, Band 6 .
Nurdan Sahin-Demirbag,
K.-U. Röver,
Prof. Dr. Martina Hofmann,
J. Isselstein
Raum-Zeit-Dynamik der Narbenstruktur auf einer extensiven Standweide (2004) Mitteilungen der Arbeitsgemeinschaft für Grünland und Futterbau, Band 6 .
M. Maier-Ruprecht,
Prof. Dr. Gerhard Bellof,
A. Valle-Zárate,
A. Mané-Bielfeldt,
Markus Käck
Tränkeverfahren in der mutterlosen Ziegenaufzucht (2003) Deutsche Schafzucht 95 , S. 25-27.
Prof. Dr. Gerhard Bellof
Milchviehfütterung: 100 Prozent Bio-Futter. Anpassung der Richtlinien erschwert die Eiweißversorgung (2003) Bayerisches Landwirtschaftliches Wochenblatt 191 , S. 36-37.
Prof. Dr. Thomas Ebertseder,
Reinhold Gutser,
Armin Kilian
N2O losses from a long-term compost amended soil (2003) Seminar Proceedings: "Applying Compost – Benefits and Needs", Brussels, 22. - 23. November 2001 , S. 87-90.
Nitrous oxide (N2O) is a trace gas of high ecological relevance because of its catalytic effect on ozone depletion in the stratosphere and its contribution to the global greenhouse effect. About 70 % of the annual global anthropogenic N2O emission derives from agriculture (animal and crop production) (Mosier, 2001). One of the most important sources for N2O is microbial transformation in soil (nitrification, denitrification). Essential factors affecting the formation of nitrous oxide in soil are the availability of oxygen (aeration, water logging), nitrogen (NH4 and NO3 from mineralization and fertilization), and carbon. Therefore usually higher N2O emissions are measured on soils after long-term application of organic fertilizers (Kilian et al., 1998; Mogge et al., 1999; Kaiser and Ruser, 2000). Due to differences in content and quality of organic matter (C/N ratio, degree of humification), compost application, compared with slurry, leads to a higher humus accumulation in soil.. In two field experiments described by Kilian et al. (1998) it was investigated, whether these differences in organic matter effect the N2O emission.
Betreuung der Publikationsseiten
Gerhard Radlmayr
Referent für Wissenstransfer und Forschungskommunikation
Wir verwenden Cookies. Einige sind notwendig für die Funktion der Webseite, andere helfen uns, die Webseite zu verbessern. Um unseren eigenen Ansprüchen beim Datenschutz gerecht zu werden, erfassen wir lediglich anonymisierte Nutzerdaten mit „Matomo“. Um unser Internetangebot für Sie ansprechender zu gestalten, binden wir außerdem externe Inhalte unserer Social-Media-Kanäle ein.