• Wissenschaftliche Publikationen

Veröffentlichungen der HSWT

Die chronologische Liste zeigt aktuelle Veröffentlichungen aus dem Forschungsbetrieb der Hochschule Weihenstephan-Triesdorf. Zuständig ist das Zentrum für Forschung und Wissenstransfer (ZFW).

  • Werner Back, Prof. Dr. Martin Krottenthaler

    Aspectos Sensoriales de la Cerveza, de la Teoria hasta la Tecnología (2005) Brauwelt en español 03/2005 .

  • Mark Schneeberger, Prof. Dr. Martin Krottenthaler, Werner Back

    Anlagentechnische Aspekte zur Hefebier-Rückgewinnung (2005) Der Weihenstephaner 73 (4), S. 140-143.

  • Heinz-Michael Anger, Alfons Ahrens, Paul Anderegg, Gerd Bender, Jiri Culik, Eberhard Geiger, Herbert Graf, August Gresser, Walter Hagen, Fritz Jacob, Elsbeth Jülich, Stefan Kreisz, Prof. Dr. Martin Krottenthaler, Christina Kunzmann, Bernd Lindemann, Stefan Lustig, Heinz Miedaner, Michael Natter, Bertram Sacher, Fritz Schur, Helmuth Schwarz, J. Skach, Stefan Stang, Wolfgang Stempfl, Christoph Tenge, Manfred Unkel, Ingrid Weber, Gerald Zanker, Martin Zarnkow

    Methodensammlung der Mitteleuropäischen Brautechnischen Analysenkommission (MEBAK) - Wasser (2005) Freising-Weihenstephan: Selbstverlag der MEBAK, 2005 .

  • Prof. Dr. Marcus Millitzer, Edda Wenzig, Wolfgang Peukert

    Adsorption Isotherms and Irreversible Binding of Proteins on Commercially Available Hydrophobic Adsorbents (2005) Chemical Engineering & Technology 28 (7), S. 756-761. DOI: 10.1002/ceat.200500072

    Quantitative data about the behavior of proteins in different downstream processing unit operations are needed. Adsorption isotherms that are usually used to design such process steps may not be sufficient as for protein binding there is to distinguish between an adsorbing and a desorbing branch of the isotherm, leading to different apparent adsorption coefcients for adsorption and desorption, respectively. It is demonstrated that two different proteins show simultaneously reversible as well as irreversible ”adsorption” in hydrophobic interaction protein chromatography and that the reversible and the irreversible part of the apparent ”adsorption” isotherm can be separated.
  • Mark Schneeberger, Prof. Dr. Martin Krottenthaler, Werner Back

    Effect of the storage of surplus yeast on the quality of recoverable yeast beer (2005) Technical Quarterly - Master Brewers Association of the Americas (MBAA TQ) 42 (3), S. 219-222.

  • Bernd Schürmann, Prof. Dr. Martin Stetter, Mathäus Dejori

    Verfahren zur rechnergestützten Simulation von biologischen RNA-Interferenz-Experimenten (2005) German patent 10 2005 030 136.3 .

  • Mathäus Dejori, Prof. Dr. Martin Stetter

    Verfahren zur Ermittlung eines Biomarkers zur Kennzeichnung eines spezifischen biologischen Zustands eines Organismus aus mindestens einem Datensatz (2005) German patent 10 2005 028 975.4 .

  • Roland Meyer-Pittroff, G. Pesta, Prof. Dr. Winfried Ruß, D. Antoni

    • Berechtigungen:  Peer Reviewed

    Einsatz regenerativer Kraftstoffe in BHKW-Motoren – Technik und Betriebserfahrung (2005) VDI-Gesellschaft Energietechnik, Fachtagung Blockheizkraftwerke, Köln, 07.-08. Juni 2005, VDI-Berichte Nr. 1881 , S. 63-74.

Betreuung der Publikationsseiten

Zentrum für Forschung und Wissenstransfer - Lageplan in Weihenstephan an der HSWT

Kontakt

Hochschule Weihenstephan-Triesdorf
Zentrum für Forschung und Wissenstransfer
Gebäude H21
Am Staudengarten 9
85354 Freising

nach oben