• Wissenschaftliche Publikationen

Veröffentlichungen der HSWT

Die chronologische Liste zeigt aktuelle Veröffentlichungen aus dem Forschungsbetrieb der Hochschule Weihenstephan-Triesdorf. Zuständig ist das Zentrum für Forschung und Wissenstransfer (ZFW).

8 Ergebnisse

  • Sebastian Kappler, Moritz Krahl, Cajetan Geissinger, Thomas Becker, Prof. Dr. Martin Krottenthaler

    • Berechtigungen:  Peer Reviewed

    Degradation of Iso‐α‐Acids During Wort Boiling (2010) Journal of the Institute of Brewing 116 (4), S. 332-338. DOI: 10.1002/j.2050-0416.2010.tb00783.x

  • Frank Braun, Thomas Becker, Werner Back, Prof. Dr. Martin Krottenthaler

    • Berechtigungen:  Peer Reviewed

    Investigation of Beer Filtration Using Cellulose Fibers in a Pilot-Scale Filter Plant (2010) Journal of the American Society of Brewing Chemists 68 (3), S. 139-147. DOI: 10.1094/ASBCJ-2010-0523-01

  • Stefan Hanke, V. Ditz, Markus Herrmann, Werner Back, Thomas Becker, Prof. Dr. Martin Krottenthaler

    • Berechtigungen:  Peer Reviewed

    Influence of Ethyl Acetate, Isoamyl Acetate and Linalool on off-flavour Perception in Beer (2010) BrewingScience - Monatsschrift für Brauwissenschaft 63 (7/8), S. 94-99.

  • Sebastian Kappler, Christina Schönberger, Prof. Dr. Martin Krottenthaler, Thomas Becker

    • Berechtigungen:  Peer Reviewed

    Isohumulones - A review (2010) BrewingScience – Monatsschrift für Brauwissenschaft 63 (7/8), S. 105-111.

  • Sebastian Kappler, Udo Kattein, Thomas Becker, Prof. Dr. Martin Krottenthaler

    Influence of various degradation products of isohumulones on resulting beer quality (2010) Master Brewers Association of the Americas, 123rd Anniversary Convention, Part of Brewing Summit, June 18–20, 2010, Providence, Rhode Island, U.S.A .

  • Udo Kattein, Prof. Dr. Martin Krottenthaler, Thomas Becker

    The new Research Brewery Weihenstephan - A universal platform for scientific research, training courses and technology (2010) Master Brewers Association of the Americas, 123rd Anniversary Convention, Part of Brewing Summit, June 18–20, 2010, Providence, Rhode Island, U.S.A.: P-39 .

  • Sebastian Kappler, Thomas Becker, Prof. Dr. Martin Krottenthaler

    Influence of hop pre-treatment before dosage on the yield of isohumulones and resulting beer quality. Annual Meeting of the ASBC (2010) Master Brewers Association of the Americas, 123rd Anniversary Convention, Part of Brewing Summit, June 18–20, 2010, Providence, Rhode Island, U.S.A .

  • Stefan Hanke, Thomas Becker, Werner Back, Prof. Dr. Martin Krottenthaler

    Possibilities to influence the hoppy flavour of beer (2010) Master Brewers Association of the Americas, 123rd Anniversary Convention, Part of Brewing Summit, June 18–20, 2010, Providence, Rhode Island, U.S.A.: O-36 .

Betreuung der Publikationsseiten

Zentrum für Forschung und Wissenstransfer - Lageplan in Weihenstephan an der HSWT

Kontakt

Hochschule Weihenstephan-Triesdorf
Zentrum für Forschung und Wissenstransfer
Gebäude H21
Am Staudengarten 9
85354 Freising

nach oben